Schilderworkshop: Olieverf-caseïne temperaverf

Schilderworkshop: Olieverf-caseïne temperaverf

Voor de gevorderde schilders.

Deze workshop beslaat 5 dagdelen van 2,5 uur. U leert de techniek om met caseïne- temperaverf als tussenlaag op olieverf te schilderen.

Het is volgens de kenners niet mogelijk om met waterverf op olieverf te werken, echter, na een lange onderzoeksperiode die ik in de jaren 90 heb uitgevoerd heb ik een techniek ontwikkeld waarmee dit wel degelijk kan. Het geeft de mogelijkheid om flinterdunne laagjes te schilderen tussen transparante olieverflagen. De oude meesters gebruikten ei-temperaverf in de onderlagen van hun olieverfschilderijen omdat dit een magere, sneldrogende verf is. In de door mij ontwikkelde techniek is het mogelijk om caseine-temperaverf OP de olieverf te verwerken. Het geeft een prachtig effect omdat het licht tussen de transparante verflagen gevangen lijkt.

Nadat ik deze techniek had “uitgevonden” kwam ik tot de ontdekking, door een deskundige op het gebied van de oude meesters, dat deze techniek in de jaren 50 van de vorige eeuw weldegelijk werd toegepast door kunstenaars maar daarna in de vergetelheid is verdwenen.

Ik had dus “het wiel” opnieuw uitgevonden.

Vele schilderijen heb ik inmiddels gecreëerd volgens deze techniek en na 25 jaar zien ze er nog steeds prachtig uit. Onder de categorie Intuïtieve schilderijen ziet u b.v. het schilderij “Cosmic Face” wat door mij in deze techniek geschilderd is.
Ben je een gevorderde schilder(es) die alle ins en outs kent van het schilderen met olieverf en wil je deze techniek leren dan ben je van harte welkom in mijn atelier. Lees ook de enthousiaste reacties van kunstenaars die je voorgingen.
Datum: de workshop wordt op afspraak ingepland.
Aanvang: 13.30 tot 16.00 uur gedurende 5 middagen.
Kosten bedragen € 200,- inclusief alle materialen die in het atelier aanwezig zijn.

Bij onvoldoende aanmeldingen wordt het bedrag binnen 1 week teruggestort. Overmaken voor aanvang van de workshop op ASN Bank rekening: NL62ASNB0782514081 t.n.v. A. Moerland onder vermelding van: Workshop Olieverf-caseïne temperaverf.

Aanmelden: via het contactformulier op deze site of via email: info@antonettamoerland.nl, of telefonisch: 0172 432904

Atelier van Antonetta Moerland in Alphen aan den Rijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.