SIGIRIYA Rock in het midden van Sri Lanka werd in 1831 ontdekt door Engelsman Jonathan Forbes. De rots is bijna 200 meter hoog en de top is helemaal recht afgeplat. De Legenden vertellen: “Gods from the sky build the city on top of it”. Oorspronkelijk is er een paleis gebouwd voor Koning Kassapa 477-495 a.d., na zijn dood werd het een boeddistisch klooster. Er zijn meer dan 3 miljoen stenen gebruikt om de stad boven op de rots te bouwen. Er liggen duizenden marmeren blokken van meer dan 100 ton zwaar elk, die niet in de omgeving gedolven zijn. De rots had geen trappen naar boven! De trap die er nu is, is gebouwd in de laatste eeuw en loopt aan de buitenkant. Er moeten honderden werkers nodig geweest zijn: hoe kwamen zij boven? Hoe kwamen de materialen boven? Er zijn veel raadsels rond deze rots.
Er is bovenop een waterbassin van 90 feet lang en 60 feet breed en 70 feet diep met drainagesysteem eronder gebouwd. Dit staat nooit droog ondanks de hete zomers daar. Hier is 500.000 ton graniet uit verwijderd, waar is dit gebleven, geen sporen van gevonden. Er zijn sporen in de rots aan de buitenkant waar geen mensen bij konden komen van zware materialen waar mee gewerkt en gezaagd is. In de grotten zijn fresco’s te zien van de “wolkenmaagden” het Skyvolk, die in de wolken zweven. Kwamen zij uit de ”hemel”?

6000 jaar geleden woonden mensen rondom de rots. Hier zijn veel voorwerpen van terug gevonden.De trap Links onder op het schilderij wordt de Lion Rock genoemd : die gaat niet naar boven.

Hebben buitenaardsen deze stad gebouwd?

Schilderproject – Ancient Aliens IV Sri Lanka

Heeft u interesse in dit kunstwerk?

Informeer vrijblijvend via het onderstaande formulier.

Deel deze pagina: