Pyramide van Kukulcan. Kukulcan was gelijk aan God Quetzalcoatl die de eerste heerser was van de Tolteken. Volgens de overlevering kwam hij van de planeet Venus. “Hij kwam uit de hemel en had moeder noch vader”. Betekenis van de naam Kukulcan = “gevederde slang”. De trap-pyramide is zo gebouwd dat hij op het keerpunt van de lente en de herfst het zonlicht zo bespeeld dat er een (schaduw) slang zichtbaar wordt.
De Chac Mool, het stenen standbeeld links onderin komt in heel Mexico voor en de bedoeling ervan is niet bekend. Men denkt dat op de maag van de leunende figuur het hart van een mens aan de Goden geofferd werd.
De Maya’s ( v.a. 2000 jaar v.ch) bouwden 117 steden, exact naar de stand van de sterren. Een jonge onderzoeker in onze tijd, ontdekte dat er een stad miste op Aarde. Vanaf een satelliet zijn foto’s genomen en op een dichtbegroeide plek werd de verloren stad gevonden. De troon van Kukulkan staat rechtsonder op het schilderij. Deze staat binnen in de pyramide en is ingelegd met jade steen. In het Popol Vuh museum in Guatamala staat het beeld dat een astronaut uit de oude tijd voorstelt. Astronauten op aarde 2000 jaar v.chr.? Werden de astronauten van andere planeten voor Goden aangezien?

Schilderproject – Ancient Aliens II Kukulkan Mexico

Heeft u interesse in dit kunstwerk?

Informeer vrijblijvend via het onderstaande formulier.

Deel deze pagina: