Een ontdekkingsreis naar binnen bij jeZelf: zo is deze manier van werken te omschrijven. Wanneer je de wereld om je heen enigszins los kunt laten en je richt je aandacht op de stip in het midden van het papier dan kunnen er vormen ontstaan die in de uiterlijke wereld niet te vinden zijn.

Om te ontstressen, blokkades te verhelpen, de dagelijkse problemen even te vergeten is deze manier van werken aan te bevelen.
Het onderbewustzijn krijgt op deze manier de gelegenheid vorm aan te nemen. Dit kunnen symmetrische of a-symmetrische vormen worden, afhankelijk van de eigen geaardheid en voorkeur.
Via een lijnenspel dat wordt opgebouwd vanuit het centrum komen bijzondere vormen naar buiten. Je zult versteld staan wat jouw onderbewustzijn kan creeren. Terwijl bij het Mandala tekenen de vormen rond zijn en blijven, kunnen bij het intuitief werken de lijnen via alle kanten uitgewerkt worden.

Bij het bepalen van de kleur wordt het eigen kleur-gevoel aangesproken dat het uiteindelijke schilderij zal gaan bepalen. Deze manier van werken geeft veel vrijheid en eindeloze mogelijkheden tot het vinden van een unieke, zeer persoonlijke, eigen stijl. Schilderen naar eigen keuze met acrylverf, aquarel, gouache. Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderen. Er wordt gewerkt in een klein groepje met veel persoonlijke aandacht.

Start 1e week van september en januari
Donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur

Duur: 15 lessen van 2,5 uur tekenen/schilderen
De kosten bedragen euro 175,- exclusief materialen.

Bij onvoldoende aanmeldingen wordt het bedrag binnen 1 week teruggestort. Overmaken voor aanvang van de cursus op ASN Bank; NL62ASNB0782514081, t.n.v. A. Moerland.

Aanmelden: via het contactformulier op deze site of via email: info@antonettamoerland.nl, of telefonisch: 0172 432904

Een proefles en tussentijds instromen is mogelijk.

Atelier van Antonetta Moerland
Ruisdaelstraat 76
2406 TG, Alphen aan den Rijn

2 reacties op “Schildercursus: INTUÏTIEF tekenen en schilderen

  1. Jennifer van Hulst zegt:

    Al heel lang ben ik mij bewust, weet ik, voel ik, dat verbinden met kleuren veel met mij doet, veel invloed op me heeft, veel voeding geeft, zelfs een helend effect voor mij in gang lijkt te zetten. Al heel lang voel ik dat mijn wezen kleuren zoekt in de breedste zin des woords om me – in het moment – te helpen met het ervaren van meer vreugde, harmonie, evenwicht en balans. Steeds vaker drong zich innerlijk aan mij op dat mijn persoonlijke en spirituele ontwikkelingsweg mede om een kunstzinnige uitingsvorm vroeg hetgeen spontaan, krachtig maar gecomprimeerd al jaren gaande was.

    Bij het ontmoeten van Antonetta Moerland en het zien van een aantal werken van haar, wist ik dat ik bij haar wilde zijn om hier meer ruimte aan te kunnen gaan geven. Het intuïtief schilderen is voor mij het schilderen in het moment van het woordeloze, mijn ziel een kans bieden om me iets laten zien van datgene dat er al was, is, en altijd zal zijn.

  2. Ita van Kins zegt:

    Intuïtief schilderen is voor mij tot rust komen, bewust alleen met schilderen bezig zijn. Voor mij is er ook nieuwsgierigheid wat er nu weer op papier komt. Toch is het resultaat voor mij niet belangrijk. Het gaat mij meer om het proces. Wat “bezielt” mij om juist nu te gaan schilderen en zegt het iets over mijn gemoedstoestand, en zo ja, wat. Het is soms ook gewoon mijn eigen onrust wegschilderen, een prima middel, beter dan een pilletje….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.