01 juni 2002 – 30 juni 2002

Dit project is sinds 16 mei 2004 opgehangen geweest op diverse locaties in het stadshart Alphen aan den Rijn. Op 7 maart 2006 zijn de kunstpanelen Toen en Nu (Marieke van Amerom) en Oud en Nieuw (Antonetta Moerland) door de gemeente Alphen a/d Rijn, in samenwerking met de kunstenaars, verwijderd.

PERSBERICHT 2004: Nostalgie in stadshart Alphen aan den Rijn Vanaf 16 mei presenteren Marieke van Amerom en Antonetta Moerland de kunstprojecten TOEN en NU en OUD en NIEUW in de Staa-galerie/CBK. In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn hebben beide kunstenaars een schilderproject gerealiseerd in het kader van culturele activiteiten met betrekking tot de sloop en bouwwerkzaamheden in de stadskern. Zes muren worden verfraaid met grote kunstwerken, die gezamenlijk een beeld geven van de leef-situatie die rond het jaar 1900 in de dorpen Alfen, Aarlanderveen en Oudshoorn te zien was.

In 1918 zijn deze drie dorpen samengevoegd tot één gemeente, Alphen aan den Rijn. Van Amerom wil in haar project Toen en Nu de mensen van vroeger in relatie met hedendaagse Alphenaren laten zien. In een bonte mengeling van oude stadsgezichten in een modern kleurrijk jasje schilderde Moerland impressies van Alfen e.o. van een eeuw geleden met als titel Oud en Nieuw. Aan de volgende gebouwen zullen de kunstwerken te bewonderen zijn: Rijn & Gouwegebouw, ING-Bank Paradijslaan: Bonifaciusschool Paradijslaan; winkel De Block Thorbeckeplein en de school aan de Thorbeckestraat no. 2. Duur van de expositie is minimaal 1 jaar.

Op zondag 16 mei om 16.00 uur zal wethouder G.W.Willems van o.a. financiën namens het college van burgemeester en wethouders een toespraak houden. Aansluitend spreekt Günther Gunnar Frank, trendwatcher. Hij is o.m. organisator van internationale vakbeurzen op het gebied van textiel-verlichting-papier-kerst o.a. in Frankfurt, Tokio, New York en Delhi. Daarnaast geeft hij gastcolleges op internationale scholen in Kleur-Vorm-Ritme.
Na deze presentatie zal een wandeling van ongeveer een half uur gemaakt worden langs de kunstwerken door het stadshart met medewerking van de muziekgroep A M ‘Chayeh. Deze kunstwerken zijn tot stand gekomen mede dankzij de inzet van sponsoring van gemeente Alphen aan den Rijn; het VSB-Fonds Alphen e.o. en van Vliet Bouw b.v. Aarlanderveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.