Biografie van Antonetta Moerland

Intuïtieve schilderkunst in transparante lagen voor een driedimensionaal effect, waardoor ruimte en diepte in het schilderij ontstaat.

In de 37 jaar dat ik schilder heeft mijn werk zich ontwikkeld vanuit het realisme, surrealisme, abstracte naar het intuïtieve en spirituele. Vanuit een innerlijke wereld, die de hele kosmos bestrijkt, komen er talloze schilderijen tot stand. U ziet een voor u onbekende wereld waar veel ruimteschepen in terug te vinden zijn. De ruimtebroeders zijn volop aanwezig in mijn werk. Al heel jong raakte ik gefascineerd door boeken zoals: “Waren de Goden Kosmonauten” van Erich von Daniken en “Flying saucers have landed” van George Adamski . De boeken en informatie van Benjamin Creme zijn een inspiratiebron geweest. Voor mij is het altijd vanzelfsprekend geweest dat er leven is op elke planeet in het Universum. Voor ons niet waar te nemen in stoffelijke vorm omdat dit leven zich (aangepast aan elke planeet) bevindt op andere niveaus van etherische energie.
Mijn schilderijen zijn een vertaling van energieën zoals ik die opvang en ervaar.
Olieverf met caseïne temperaverf gemixed is een werkwijze die ik mij lang geleden zelf eigen heb gemaakt en dit geeft prachtige resultaten.

De Boeddha schilderijen zijn mijn persoonlijke uitdrukking van een heel fijne meditatieve energie. Veel werken zijn tot stand gekomen met gebruikmaking van acrylverf met structuur en mica en de Boedha’s zijn speels vormgegeven. Inspiratiebron is het Tibetaans boeddhisme met zijn gelukbrengende symbolen.
De Hindoegoden en godinnen zijn een sponsorproject dat ik een aantal jaren geleden ben gestart. Transparantie, gelaagdheid, kosmische ruimtelijkheid en heelheid/eenheid van de vormen in symmetrie komt in vrijwel alle schilderijen voor. Ik wens u veel genoegen bij het bekijken van deze website.

Antonetta Moerland

Antonetta Moerland - beeldend kunstenaar

Antonetta Moerland
Beeldend kunstenaar

Bekijk Beknopt CV (PDF)