Biografie en CV - ANTONETTA MOERLAND

De biografie van Antonetta Moerland. Expressie 70, Gerard Huysman, teken en schilderlessen, acryl, tempera, masonite.

 
 
Grote letters
Kleine letters

Biografie

Antonetta schildert sinds 1980. Zij begon in dat jaar bij het Centrum voor Kunsteducatie "Expressie 70" in Alphen aan den Rijn en volgde bij verschillende docenten gedurende 5 jaar teken – en schilderlessen.

Vanaf 1985 t/m 1990 heeft zij zichzelf verder ontwikkeld binnen het schilderen. Na de eerste 5 jaar alles te hebben geschilderd vanuit de "werkelijkheid" zoals: landschap, stilleven, portret, model, zeezichten etc.veranderde de stijl waarin zij werkte  van realistisch, via surrealisme naar abstract en esoterisch.

In 1990 werd zij toegelaten op de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Hier werkte zij t/m 1992 waarbij haar manier van werken zich naar binnen richtte en zij zichzelf bepaalde technieken aanleerde. Het werken vanuit zichzelf met het middelpunt van het doek als uitgangspunt is vanaf die tijd gebleven. Een eindeloze stroom schilderijen kwam tot stand.
Het werken in
transparante lagen over elkaar geeft een 3-dimensionaal effect waardoor ruimte en diepte in het schilderij ontstaat.

De techniek die zij gebruikt (acryl, olieverf, caseïne-tempera op masonite) geeft de mogelijkheid tot het vangen van licht in een schilderij.  Deze techniek heeft zij zelf ontwikkeld en gaat volkomen in tegen de schildersvoorschriften. Gedurende een jaar heeft zij geexperimenteerd met schildersmaterialen en de techniek van caseine-tempera OP olieverf ontwikkeld. Door het gebruik van glacerende lagen ontstaat een 3-D effect en lijkt het licht binnenin een schilderij gevangen. De oude meesters gebruikten tempera verf als ondergrond, Antonetta gebruikt het als verflaag tussen olieverflagen in.Op de pagina esoterische schilderijen is deze techniek te zien. (b.v. schilderij nummer e04) Het vangen van licht blijft een doelstelling. Zie ook reacties van collega-kunstenaars die inmiddels de workshop fijnschilderen met olieverf-caseine-tempera hebben gevolgd.


C.V. een selectie:

2015: 13-4 t/m 29-5: RABO Bank, Het Oog, Roelofarendsveen

3-3 t/m 14-4 Centrum Umai, Marijkestraat Alphen aan den Rijn

1-3 t/m 22-6 Carla's Luch en Dinner, Raadhuisstraat Alphen aan den R.

 

2013: 5 april tot 5 mei: Schoutenhuis Alphen, solo expo. 2 Dec. t/m 2 jan. Solo Expo in Kerk Op Hodenpijl te Schipluiden. 30 okt. t/m 23 nov. "Mysterious Worlds" groeps expo STA-ART Gallery.

2012: deelname aan Parkkunst + Zomerkunst workshops. Sept.-Okt. Galerie Art-Inez te Voorhout, groeps expo. November: Warme Winter Wand STA-ART, groeps expo.

1 April t/m 30 juni 2010 solo expo in Ziekenhuis Rijnland Leiderdorp afd. Spoedeisende hulp.

Op 12 okt.2010 LEZING gegeven in Ontmoetingscentrum De Tuyter te Krimpen aan den IJssel n.a.v. expo aldaar. Onderwerp: een esoterische blik op het UFO fenomeen.

Naar het begin
   
 
Ontwerp, CMS en uitvoering © 2004 - 2017 door RamiCo.nl
Afbeeldingen van kunstwerken zijn beschermd door Pictoright.